Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
6 резултата за eлектрически автомобили
eлектрически автомобили
Защо магнитите са толкова важни за електрическите автомобили
Защо магнитите са толкова важни за електрическите автомобили
Транзицията към електрически автомобили е дълъг процес, който присъства в стратегията на повечето водещи производители. Нужни са няколко години преди бензиновите и дизеловите двигатели да останат в миналото. Новата технология не е вредна за атмоферата както традиционните горива и е обектн на постоянни ъпдейти, които увличават максималната дистнация за пробег с едно зареждане. Електрическите автомобили     Още от Digital: Всички електрически автомобили в ЕС трябва да издават звук при скорост по-малка от 20 км/ч от 1 юли
Volvo
Volvo XC40 SUV ще е най-сигурният електрически автомобил на компанията
Volvo XC40 SUV ще е най-сигурният електрически автомобил на компанията
Еволюцията на електрическите двигатели се превръща в една от най-големите промени в автомобилната индустрия досега. Компанията вече започнаха да предлагат усъвършенствани EV модели с впечатляващ дизайн и батерии, гарантиращи дълъг пробег с едно зареждане. Volvo също активно работят над подобни технологии и след няколко седмици ще представят официално Volvo XC40 SUV - първият SUV автомобил с електрически двигател на компанията досега.   Дизайнерите на Volvo нямат намерение да правят компромис с безопасността на пътниците и потвърдиха, че XC40 SUV ще е един от най-сигурните автомобили в историята им. Компанията са разработили специална структура във вътрешността, която ще гарантира, че дори при проблем с батерията хората в купето ще са на сигурно място. Volvo ще вградят батериите в пода, което ще помогне да се намали центъра на гравитацията на автомобила, предаде Engadget.     Това ще бъде първият автомобил на Volvo с новата платформа Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Системата е разработена съвместно със софтуерни специалисти на Zenuity. Бъдещите собственици на SUV автомобила ще могат да виждат в реално време данни от множество радари, камери и ултразвукови сензори. Все още не разполагаме с данни за конкретните технически параметри на Volvo SX40 SUV. Премиерата ще стане факт на 16 октомври, когато ще научим повече за автомобила.   Още от Digital: Eлектрическите автомобили ще са основно средство за публичен транспорт между 2022-2025г.
Pininfarina Battista
Pininfarina Battista ще електрически суперавтомобил с мощност от 1900 конски сили
Pininfarina Battista ще електрически суперавтомобил с мощност от 1900 конски сили
Италианското дизайнерско студио Pininfarina има впечатляваща история в премиерата на едни от най-мощните и бързи автомобили в индустрията. Този бранд е добре познат на всички любители на високите скорости, както и сред другите производители, които си партнират с Pininfarina в разработването на новите си модели. Следващата голяма цел пред италианската компания е да предизвиква революция и в сегмента на електрическите автомобили, които набират все по-голяма популярност.   За целта Pininfarina вече работят над прототип на EV суперавтомобил, който носи кодовото име PF0, но ще се казваBattista, предаде DigitalTrends. Ако всичко върви по план първата публична демонстрация на впечатляващата машина ще стане факт на Geneva Motor Show 2019 през март. От компанията засега пазят в тайна много от техническите спецификации на Pinifarina Battista, но уточниха, че това ще  най-бързия автомобил създаван от италиански производител досега.     В момента знаем, че Pininfarina Battista ще разполага с електрически двигател, който гарантира 1900 конски сили. Maксималната скорост ще бъде 403 км/ч., като финалната версия ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за по-малко от две секунди. Компанията увериха потребителите, че луксозното возило ще може да измине около 500 километра преди да се наложи зареждане. Pininfarina Battista ще се произведе в лимитирана серия от 150 бройки, които ще струват между $2 млн. и $2.5 млн.    Още от Digital: Eлектрическите автомобили ще са основно средство за публичен транспорт между 2022-2025г.
eлектрически автомобили
Sony Vision-S е първият електрически автомобил на компанията
Sony Vision-S е първият електрически автомобил на компанията
Sony изненадаха присъстващите на CES 2020 с премиерата на необичаен продукт. Maлцина са хората, които са очаквали компанията да прояви интерес към автомобилите. Въпреки това японският производител прикова вниманието върху електрическия седан Sony Vision-C. Това е първото превозно средство в сегмента на EV автомобилите на Sony, което сме виждали досега. Според данните Sony Vision-C разполага с общо 33 сензора разположени във външната чат и купето.     Благодарение на тях електрическият автомобил генерира в реално време данни за ситуацията на пътя и се ориентира в пространството. Централната конзола представлява огромен тъчскрийн, като в задната част на седалките са разположени огромни интерактивни дисплеи, които да забавляват пътниците. Sony Vision-C е постоянно свързан към интернет автомобил, който е оборудван с 360-градусова аудио система. Новата EV платформа е разработена съвместно със Magna.     Иновативният прототип е поредното доказателство за разнообразните технологии, които разработват инженерите на Sony. Шефът на компанията, Кеничиро Йошида определи Vision-C като част от плановете на на Sony да допринесе за еволюцията на публичния транспорт. За в бъдеще японският производител ще продължи да инвестира в технологии, които ще ускорят навлизането на самоуправляващи автомобили, включително LIDAR радарни решения и Time-of-Flight (ТоF) камери.     Още от Digital: Eлектрическите автомобили ще са основно средство за публичен транспорт между 2022-2025г.
eлектрически автомобили
Всички електрически автомобили в ЕС трябва да издават звук при скорост по-малка от 20 км/ч от 1 юли
Всички електрически автомобили в ЕС трябва да издават звук при скорост по-малка от 20 км/ч от 1 юли
Електрическите автомобили тепърва ще стават все по-популярни и вече провокираха сериозен интерес сред водещите производители. В следващите няколко години хибридите и EV моделите ще преобладат в портфолиото на най-големите компании. ЕС въвеждат нови регулации, които влизат в сила от 1 юли. След тази дата всеки електрически автомобил ще трябва да издава звук със сила от поне 56 децибела, ако се движи с не повече от 20 км/ч, съобщава TheNextWeb.   За да спазят изискването производителите ще трябва да оборудван своите модели с т.нар. "Acoustic Vehicle Alerty System" (AVAS). Идеята в случая е, че автомобилите с електрически двигатели са доста безшумни, което е предпоставка за инциденти на пътя. Въвеждането на система, която издава звук над определена честота е подходящо решение, което ще спести доста проблеми на пешеходците. Производителите ще могат да избират точно какъв звук да издават автомобилите им.     Необходимо е да бъде достатъчно ясен и да надхвърлява границата от 56 децибела. Тази стойност не е подбрана случайно и е идентична със звука на преминаващ около вас автомобил, работещ климатик или елеткрическа четка за зъби. В същото време хората, които пресичат и носят слушалки е малко вероятно да чуят предупредителните сигнали. Тези мерки имат за цел да гарантират безопасността на гражданите и да спестят неприятности  на водачите на автомобили.   Още от Digital: Eлектрическите автомобили ще са основно средство за публичен транспорт между 2022-2025г.
Pinifarina PF0
Електрическият суперавтомобил Pinifarina PF0 ще може да развива максимална скорост от 402 км/ч.
Електрическият суперавтомобил Pinifarina PF0 ще може да развива максимална скорост от 402 км/ч.
Pinifarina вече работят над впечатляваща концепция на електрически автомобил на бъдещето. Засега кодовото име на прототипа е PF0, а в интернет бяха публикувани няколко дизайнерски скици, разкриващи малко повече за дизайна на модела. Ако всичко върви по план официалната премиера на суперавтомобила ще стане факт през 2020г. Основната цел на компанията е финалната версия да премине психологическата граница от 400 км/ч, информира SlashGear.      Любопитен факт е, че PF0 ще е първият автомобил, който носи изцяло името на компанията. Досега Pinifarina функционираха като дизайнер на моделите на други производители. Именно заради това името им се свързва с разработването на някои от най-легендарните автомобили в модерната история като Ferrari F355 Spider, Enzo Ferrari и Ferrari 250 GT Lusso. Премиерата на Pinifarina PF0 щe  постави началото на изцяло ера в развитието на компанията.      Мощният двигател на модела ще гарантира, че ускорението от 0 до 100 км/ч. ще става за по-малко от две секунди, което е впечатляващо постижение за този сегмент. Pinifarina ще използват ново поколение батерии, които ще осигурят максимален пробег от 480 километра преди да се наложи ново зареждане. Компанията ще направи публична демонстрация и ще покаже първия прототип на Pinifarina PF0 на някое от големите автомобилни изложения през 2019г.   Oще от Digital: Pininfarina HK GT - електромобил с 1088к.с. и 2.7сек. ускорение от 0-100км/ч
DMCA.com Protection Status