DxOMark представлява най-добрия начин да проверите колко добри са камерите на смартфоните на пазара. Самите оценки се провеждат след множество детайлни тестове, които поставят устройствата в разнообразни условия. Сега разбираме, че компанията, която стои зад DxOMark планира да разшири обхвата на онлайн платформата, като добави два нови рейтинга. Това ще бъдат "Night" и "Wide", предаде TheNextWeb.

 

 

Както имената подсказват това са нови спецификации, които тестват нощните режими на снимане и широкоъгълните камери. За първият от тях специалистите на DxOMark използват множество кадри, като регулират светлината от 0 до 20 лукса. Самите изображения са заснети с различни настройки, включително с активиране и блокиране на светкавицата, както и автоматичните режими на снимане в смартфоните.

 

 

За да преценят кои камери разполагат с най-добрите широкоъгълни обективи в индустрията също ще провеждат подобни тестове. Сред тях са изображения направени в "City Scape", "Group Photos", "Interiors", "Wide-Angle-Close-Up" и "Architectures" режими на снимане. Вече са готови и първите резултати на реални устройства на пазара съобразно новите рейтинги в базата данни на DxOMark.

 

Oще от Digital: Достоверни ли са тестовете на DxOMark