Новите смартфони на Huawei притежават впечатляващи камери, които ще променят представата ви за възможностите на мобилната фотография. Huawei P20 Pro е първото устройство, което предлага тройна задна камера на Leica с обща резолюция от 68 мегапиксела. Това е постигнато, чрез комбинация от основен 40МP обектив, 20МР монохромен и 8-мегапикселови телефото сензори. Широката бленда от f/1.8, f/1.6 и f/2.4 позволява снимането на качествени снимки дори при ниска осветеност. Смартфонът предлага опция за Slow Motion видео с 960 кадъра в секунда при HD резолюция, ултрабърза система с автофокус, петкратно хибридно мащабиране и поддръжка за изкуствен интелект.

 

 

Броени часове след премиерата на Huawei P20 Pro специалисти от DxOMark успяха да се сдобият с устройствата и да проведат серия от детайлни тестове, за да разберат колко добри са камерите им. Експертите поставят оценка от 109 точки на Huawei P20 Pro, а това е рекордно постижение, с което не може да се похвали нито един смартфон в индустрията. Любопитен факт е, че резултатите се изчислят до максимални 100 точки, но Huawei P20 Pro значително надвишава тази стойност, което го превръща в най-добрия смартфон за фотография създаван дoсега, информира PocketNow. Вторият нов модел на компанията Huawei P20 отчита 102 точки и заема второ мястo в престижната класация.

 

 

Първите пет смартфона с най-добри камери в света се допълват от Samsung Galaxy S9 (99 точки), Google Pixel 2 (98 точки) и iPhone X (97 точки). Детайлният анализ на DxOMark е най-доброто доказателство за впечатляващите възможности на Leica камерите в двата нови модела и особено Huawei P20 Pro, който предлага почти професионално качество на снимките. Актуализираната двойна камера на Huawei P20 също се справя много добре в своя ценови клас, което може да се каже и за 24-мегапикселовите сензори за селфита и видео разговори в предната част. Ако търсите най-доброто определено обърнете внимание на Huawei P20 и P20 Pro.

 

 

Още от Digital: Huawei P20 и P20 Pro - Moщен хардуер, тройна Leica камера и голяма батерия