Въпреки различните проблеми с регулаторните органи в някои страни Facebook продължава да е една от най-трудните за хакване платформи в интернет. Социалната мрежа предлага комбинация от инструменти и алгоритми, с които гарантира в максимална степен сигурността на своите почти 2 млрд. потребители. Facebook потвърдиха, че въвеждат нова функция, която ще улесни настройването на двуфакторна автентикация в акаунтите. Информацията е от публикация на Скот Дикенс, който работи в Security дивизията на социалната мрежа. 

 

Според думите му вече няма да се налага да въвеждаме телефонен номер за удостоверяване на самоличността ни с двуфакторната автентикация във Facebook. Вместо това ще можем много по-лесно да се логваме, използвайки Google Authenticator или Duo Security, за да премахнем възможността чужд човек да се логне в профилите ни, информира Engadget. Toва означава, че телефонния номер ще бъде използва единствено за изпрашане на уникалния код като SMS, с който след това да потвърдите самоличността си в социалната мрежа

 

 

Компанията се надява с този ход да улесни милиони свои потребители, особено онези, на които им се налага да пътуват често в чужбина. Функцията вече е достъпна за доста хора и до броени седмици ще бъде на разположение за всички регистрирани профили. Facebook полагат много усилия да ни предпазят от редица заплахи в интернет и заедно с Google са изключително активни в това отношение. Системите за двуфакторна автентикация стават все по-предпочитан избор за идентификация за милиони хора по цял свят и имате редица предимства.

 

Oще от Digital: Четири функции на Facebook, които можем да подобрим