Android устройствата ни са източник на много мултимедия, а най-добрият начин да ѝ се насладим подобаващо е на голям дисплей. Например на телевизора. За щастие, Android поддържа връзка с телевизори и това може да бъде направено сравнително лесно. BusinessInsider ни показват два удобни начина да направим това.

 

Чрез HDMI кабел и адаптер

Това е най-лесният начин. Трябва ни HDMI кабел с адаптер към USB-C или mini-USB в зависимост какъв е портът на телефона. През HDMI ще можем да получим картина и звук от телефона директно на телевизора.При такава връзка, телефонът отново ще се управлява по нормалния начин – чрез сензорния дисплей. Няма да може да се използва дистанционното на телевизора. А телевизорът ще показва идентично копие на случващото се на дисплея на телефона.

 

 

Просто свързваме телефона с адаптера и телевизора и избираме съответния канал за източник през телевизора. Връзката трябва да се реализира автоматично и веднага.

 

Безжична връзка

Това е вторият начин, който има няколко варианта. Първият е за телевизори с вграден WiFi. Когато те са в същата мрежа като телефона, могат да се свържат и да получават съдържание от него.  Приложенията на YouTube и Netflix например автоматично разпознават телевизорите в WiFi мрежата и позволяват стрийм на клипа директно с натискането на един бутон.

 

 

Някои телевизори поддържат Miracast и други подобни технологии. Те позволяват безжично дублиране на екрана на телефона директно на телевизора. Ефектът е идентичен с този при свързване през HDMI, но се постига през WiFi мрежата.

 

Може да се направи и безжична връзка с телевизори без WiFi. За целта е нужно допълнително устройство като Google Chromecast. То позволява стрийминг на съдържание от различни съвместими приложения от телефона директно на телевизора. Chromecast се свързва чрез HDMI с телевизора и има вграден WiFi модул.

 

Още от Digital: Как да използваме Android Auto