Ducati е добре познато име сред любителите на мотоциклети и високи скорости. Дизайнерите на италианския бранд подготвят впечатляваща премиера. Припомняме ви, че компанията беше прекратила временно операции, заради пандемията от коронавирус. 

Въпреки затруднената ситуация в страната още в края на април голяма част от служителите на Ducati подновиха работата си. Сега няколко седмици по-късно Ducati вече имат интересна новина да споделят със своите фенове и клиенти по цял свят. 

 

 

Главният изпълнителен директор на Ducati, Клаудио Доменикали разкри повече детайли за премиерата на впечатляващия Ducati Superleggera V4 - най-мощният мотоциклет създаван от компанията досега. 

Шефът на италианския бранд потвърди, че вече са финализирали разработката и много скоро ще стартира масовото производство на мотоциклета. Ducati Superleggera V4 ще предложи на потребителите 159 килограма тегло и максимална мощност от 224 конски сили.

Предстоят само тестовете на легендарното Nardo съоръжение, което е построено още през 1975г. и включва повече от 20 различни пистови конфигурации, съобщава BusinessInsider.

 

 

Спортният мотоциклет ще използва Desmosedici Stradale V-4 двигател, което допълнено с олекотения корпус от въглеродни влакна допълва агресивния вид на машината. Плановете на компанията предвиждат да бъде произведена лимитирана серия от около 500 бройки на мотоциклета. 

Главният изпълнителен директор на Ducati, Клаудио Доменикали сега потвърди и цената, която ще бъде от порядъка на $100 хил. Това е доста сериозна сума за подобно превозно средство, но е оправдана с оглед факта, че това е най-бързият модел в историята на Ducati досега. 

 

 

Дизайнерите на италианския производител са се погрижили да оборудват Superleggera V4 с най-модерните технологии и системи за безопасност. По този начин се гарантира едновременно впечатляваща бързина, уникален дизайн и максимален комфорт при продължително пътуване. 

Според Клаудио Доменикали производството стартира до седмици. Това означава, че няма да чакаме дълго преди да стартират официалните продажби на Ducati Superleggera V4. 

При всички положения можем да кажем, че това е една от най-впечатляващите концепции на мотоциклети, която сме виждали досега.

 

Oще от Digital: Lenovo Ducati 5 е 14" Full HD лаптоп с 1TB SSD диск, 8GB RAM, Core i5 процесор от десета генерация и цена от €899