Lamborghini е компания с впечатляваща история в разработката на суперaвтомобили. Италианският производител винаги е намирал начин как да изненада своите клиенти като им предложи спираща дъха визия. Агресивният дизайн на Lamborghini e в основата на невероятна история на този бранд.

Специалисти на компанията сега си партнираха с още един легендарен бранд от Италия, а именно Ducatti. Съвместният им проект е насочен към разработката на уникален спортен мотоциклет, който се казва The Ducati Diavel 1260 Lamborghini. Интересното превозно средство е базирано на Diavel 1260 S, но е вдъхновено от визията на суперавтомобила Sian.

Крайният резултат е най-бързият мотоциклет създаван от Ducatti и Lamborghini досега. Новият модел има различен дизайн, като капаците на централния резервоар, шумозаглушителя, радиатора и задната част на седалката са изградени от въглеродни влакна.

 

 

Това допринася за олекотените размери на машината, като карбоновите материали намират място още в предните и задните калници, централното табло, както и фаровете. Въглеродните компоненти допълват по-атрактивен начин Verde Gea лъскавото покритие на спортния мотоциклет, което е в същите нюанси както Lamborghini Sian.

Уникалният силует на Ducati Diavel 1260 S Lamborghini по най-добър начин съчетава впечатляващите дизайнерски черти, които отличават двете компании. Плановете предвиждат производството на лимитирана серия, която включва 630 броя на спортния мотоциклет. Цифрата е референция с годината на основаване на Lamborghini, а именно 1963г.

Tрябва да отбележим, че всичките налични версии на суперавтомобила Sian вече са продадени от компанията на единична цена от над €2 млн. Компаниите ще създадат 630 бройки на мотоциклета, като компенсация за лимитирания брой суперавтомобили Sian.

 

 

 

Още от Digital: Lamborghini Sian Roadster (2021) e хибриден суперавтомобил с 819 конски сили и цена от $3.8 млн.