Изпращането на файлове с имейл е удобен начин да споделяте информация с други потребители. Големият проблем на тази функционалност е лимита за извършване на трансфери, който обикновено е около 25MB. В много случаи това налага търсенето на алтернативни варианти, което освен време може да ви струва и пари. Много хора не са склонни да плащат за подобни предложения и именно към тях е предназначен новият продукт на Dropbox.

 

 

Софтуерните инженери на облачната услуга са разработили полезен инструмент с името "Dropbox Transfer", който е създаден да улесни процеса на изпращане на големи файлове. Ако сте се сблъсквали със ситуацията е добре да знаете, че с новата функция е възможно да извършвате трансфери с максимален размер до 100GB, съобщава PhoneArena. Целият процес отнема само няколко кликвания, като получателя дори не е необходимо да има акаунт в Dropbox.

 

 

Dropbox са се постарали да съкратят максимално времето за извършване на трансферите и да предоставят много допълнителни инструменти. Така например можете да добавяте, редактирате и премахвате пароли, както и да въведете срок, в който да изтече активността на линка с файловете. На този етап Dropbox Transfer може да се използва от ограничен брой тестъри, но вероятно в следващите седмици ще може повече хора да изпробват възможностите на този продукт.

 

Още от Digital: Безплатните акаунти в Dropbox вече могат да се използват на максимум три различни устройства