Съоснователите на Google решиха да предоставят още повече контрол над сегашния шеф на компанията. За в бъдеще Сундар Пичай ще започне да изпълнява и длъжността главен изпълнителен директор на Alphabet - дружеството под шапката, на което оперира Google. Информацията бе потвърдена лично от Лари Пейдж и Сергей Брин. Това решение на практика ще превърне Сундар Пичай в най-важния човек в структурата на технологичния гигант. Припомняме ви, че досега Лари Пейдж бе шеф на Alphabet.

 

Сергей Брин и Лари Пейдж ще продължат да бъдат част от компанията и ще запазят местата си в Alphabet. Ежедневните операции, обаче вече ще бъдат изпълнявани от новия шеф. Сундар Пичай също така ще има важната задача да ръководи инвестициите в нови бизнес ниши, които да гарантират дългосрочния растеж на двете компании. Съоснователите на Google планират периодично да провеждат работни срещи, за да осъществяват мониторинг над работата на новия главен изпълнителен директор на Alphabet.

 

 

Новината на пръв поглед може да звучи изненадващо, но всъщност това решение е логично. Подобен ход стана факт през 2015г., когато Сундар Пичай пое контрола над Google, съобщава TheVerge. През последните четири години Лари Пейдж и Сергей Брин са твърде ангажирани с други проекти и почти не правят никакви публични изяви. В същото време Сундар Пичай познава отлично вътрешната култура и целите на компанията и изглежда е правилния човек, с който Alphabet и Google ще продължат развитието си.

 

Още от Digital: Бившият шеф на Google, Ерик Шмид напуска Alphabet след 18 години в компанията