Американският президент направи изненадващ коментар свързан с дизайна на новите версии на iPhone. Доналд Тръмп сподели мнението, че класическия Home бутон в iPhone е по-удобен начин за навигация от сегашното плъзгане на пръстта върху дисплея. Още по-интересното е, че това става публично достояние с туит до шефа на Apple, Тим Кук. Припомняме ви, че Home бутона не се използва от 2017г., когато iPhone X стана първата версия на смартфоните без този компонент.

 

 

В момента е необходимо собствениците на устройствата да използват различни жестове върху екрана, за да навигират в менюто и отворените приложения. На този етап няма официална информация защо Доналд Тръмп е решил да коментира тази тема в Twitter, като също така отсъства и коментар от страна на Apple, съобщава BusinessInsider. Самото съобщение е адресирано до шефа на компанията, в което американския президент се обръща към него с малкото име на Тим Кук.

 

 

Всъщност това не е първия път, в който Доналд Тръмп си позволява да коментира iPhone публично в интернет. Така например многократно е изразявал желанието си да види смартфон от серията, който има по-голям дисплея. Аpple вече представиха подобни модели и това е една от причините за премахването на Home бутона, тъй като се предоставя повече пространство за самия екран. Изглежда, че Доналд Тръмп иска отново да може да използва този компонент, докато работи със смартфоните от популярната серия.

 

Oще от Digital: Доналд Тръмп обвини Google, че ще опитат да манипулират изборите в САЩ през 2020г.