Aмериканският президент е провел серия от срещи с главният изпълнителен директор на Google. По време на тях Доналд Тръмп и шефа на компанията, Сундар Пичай са обсъждали бизнеса на технологичния гигант. Дискусията е обхванала и отношенията между Google и партньорите им в Китай. Разговорите са имали положителен характер, но след това Доналд Тръмп разговаря с бивш служител на Google, който разваля мнението му за компанията.

 

Въпросният инженер се казва Кевин Сернеки и в последните дни попадна в няколко водещи медии като Fox News и Wall Street Journal. Mнозина го критикуват за неговите изказвания свързани с отношението на Google  по деликатни теми, сред които политиката и национализма. Американският президент също му е обърнал внимание и публикува негово интервю пред Лу Добс, в което прави интересно обвинение спрямо компанията, предаде TheVerge.

 

 

От думите на Кевин Сернеки се разбира, че Google е настроена враждебно към консерваторите в САЩ и ще се опитат да навредят на кандидатурата на Доналд Тръмп за преизбиране през 2020г. Американският президент определи подобни практики като "незаконни" и добави, че ще следи отблизо Google, за да не допусне това да се случи. Компанията отхвърли обвиненията, но не за първи път попада в полезрението на Доналд Тръмп.

 

Още от Digital: Забраниха на Google и Apple да слушат записите на потребителите от Siri и Google Assistant