Купете Ulefone Armor X8 с най-ниска цена от Smartfonix.com

Предстоят празници и често сме поставени преди не леката задача да решим, какво точно да вземем на любимите си хора. Практиката в последните години показва, че смартфонът е сред най-предпочитаните подаръци, както сред по-малките, така и сред по-големите на възраст хора. Не винаги обаче сме готови да дадем няколко хиляди лева за нов смартфон, който често след изпускане е със счупен дисплей до няколко месеца.

В това свое ревю обаче, Digital.bg ще сподели с вас впечатленията си от един брониран смартфон, който при изпускане няма да се счупи, а в същото време цената е съвсем приемлива и може да се включи в бюджетите ви за подарък. Уважаеми дами и господа - Ulefone Armor X8.

Това е кутията в която идва телефона, дори самата тя е достатъчна за подарък, без да ви се налага да я опаковате – просто сложете една панделка. В кутията освен самия Armor X8, намираме книжки с инструкции, специална игла за отваряне на SIM слота и останалите капаци по корпуса, USB Type-C кабел за пренос на данни, бързо 10W зарядно и допълнителен стъклен протектор за дисплея на смартфона.

Брандовете които правят този малък жест на внимание към потребителите, винаги са получавали овациите ни. Съгласете се – много по-приятно и практично е когато още с покупката на смартфона си получавате протектор за дисплея му, отколкото тепърва да ви се налага след покупката да търсите по магазините и да поръчвате онлайн, което е свързано с чакане на пратката.

В началото на годината ви запознахме с бронирания смартфон Ulefone Armor 7. Наистина впечатляващ модел, който по продължението на цялата 2020-та се радваше на голям потребителски интерес и все още продължава да е актуален благодарение на характеристиките си.

И макар цената му да е над два пъти по-висока от тази на тестваният тук Armor X8, Ulefone споделят, че именно той стои в основната част на концептуалният замисъл на по-бюджетния модел.

Не си мислете обаче, че визуално двата модела са със сходна визия, както например Ulefone Armor X5 Pro и Ulefone Armor X5. При Armor X8 може да се каже, че Ulefone са заложили на по-елегантен дизайн. Визуално корпусът на смартфона няма типичните за брониран модел грубовати черти, а по-скоро се доближава до стандартно устройство. Ъглите са плавно заоблени, няма метални плочки по периферията, а гърбат е равен.

Целият корпус е направен от гумиран поликарбон, като върху гърба обработката е с текстура, която наподобява карбон. Налични са две цветови разновидности - чисто черна и черна със светлооранжеви лайсни около дисплея и блока с камерите върху гърба. Корпусът в най-издадената си част е дебел само 13.8мм, а останалите габарити са 160.3мм на 79мм. Теглото на апарата е 256гр.

 

Въпреки елегантният си дизайн, нивото на защита на смартфона е високо. Armor X8 притежава всички сертификати за протекция, които и по-масивните му събратя. Това са IP68/IP69K и даваният само след сериозни тестовете от американската армия MIL-STD-810G. Повечето от вас знаят какво ниво на защита се крие зад тези комбинации от цифри и букви, но за останалите ще синтезираме. Ulefone Armor X8 гарантирано ще остане невредим след падане от височина до 120 сантиметра. Макар в Интернет да не липсват тестове, в които бронираните смартфони на Ulefone да издържат и на падане и хвърляне от по-голяма височина.

Ако го погледнете от по-близко, ще видите, че корпуса на смартфона е с подсилени елементи в ъглите, оребряване на периферията и захващане на отделните елементи посредством метални винтове. Корпусът на смартфона е като капсулован. Той е прахо и водоустойчив. Тоест спокойно можете да го заровите в пясъка на плажа, да го изкаляте или потопите под вода с дълбочина до 150 сантиметра за до 30 минути.

 

Дисплеят има бронировка и освен това при падане по лице върху равна повърхност е защитен от периферната лайсна, която стои около него. Освен всичко друго изброено до тук, Armor X8 издържа на много ниски и много високи температура. Като работния му диапазон е от -23 до +60 градуса. Корпусът е устойчив още на соларна радиация и ниско налягане до 57kPa при температура до 25 градуса.

Ulefone Armor X8 разполага с цял арсенал от функции, които го правят подходящ подарък за хора, които имат по-динамична работа или пък имат екстремни хобита. Например има специално меню Android 10 операционната система, което се казва "Digital Toolbox", в него са на разположение няколко различни нивелира и транспортир, децибелометър, фенер, лупа и електронен компас. Навигационната система на телефона се позиционира много добре. Тя се свързва към четирите основни сателита – GPS, GLONASS, Galileo и BEIDOU. Съпоставимо с професионална навигационна система Garmin, тестовете ни показват, че тракингът е с минимално отклонение.

 

В лявата периферна част на корпуса има мултифункционален бутон, който може да се настрои така, че да активира различни функции на смартфона. Двете най-полезни от тях са SOS, която при задържане на бутона провежда обаждане до спешен номер с предварително зададен текст, като изпраща и точното ви местонахождение и Zello което е доста популярно онлайн Уоки-Токи за гласова комуникация в група.

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което посветихме на бронирания смартфон Ulefone Armor X8. Тя ще бъде по-технически насочена и в нея ще споделим с вас впечатленията си от дисплея, хардуера, камерите и батерията на смартфона.

Ако пък това, което ви показахме до тук ви е било достатъчно да вземете решението, че Armor X8 е смартфонът, който искате да вземете за подарък, можете да разберете каква е актуалната му цена към този момент, като посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone в България – Smartfonix.com