В началото на 2018 година в подробно видео ревю ви запознахме с монитора AOC PDS241 Porsche Design. Едно произведение на изкуството което бързо привлече вниманието ви и вече има хиляди гледания, което за такъв тип устройство е сериозно постижение, предвид че повечето хора вече си купуват лаптопи или използват вместо монитор големите си Smart телевизори.

 

 

Днес този модел вече има двоите наследници, с които Digital.bg ще ви запознае в това свое видео ревю, Уважаеми дами и господа представяме ви AOC Q27T1 и U32U1 Porsche. На първо място тук AOC са наблегнали на впечатляващият дизайн, което е съвсем очаквано при положение, че зад проекта стои партньорство с Porsche. Само ще вметнем, че флагманът U32U1 спечели тазгодишната награда за дизайн на Red Dot Design Award.

 Именно той е и по-големият от двата и както подсказва и наименованието му, той е с диагонал от почти 32“. Всъщност цифрата е 31.5, но модела щеше да изглежда странно ако се казваше U31.5U1. Стойката на монитора представлява метален триножник, който изглежда прекалено компактен за голямото тяло което носи, но се оказва, че инженерите на AOC са балансирали много добре конструкцията и всичко стои стабилно. Върху гърба, стойката преминава с сребристо сив блок в който реално е поместен целият хардуер на монитора, там е и цялата периферия в която влизат HDMI 1.4 и HDMI 2.0, DisplayPort 1.2, USB-C port и USB 3.1 hub. Чрез тези портове можете да зареждате външни устройства с до 65W, както и да прехвърляте супер бързо информация..Целта на този отделен блок, е по-голямата част от корпуса на монитора да бъде колкото се може по-тънка.

 

 

Доста тънък е и по-малкият AOC Q27T1, като при него Studio F. A. Porsche са заложили на стойка с концепция наподобяваща тази при предишното поколение което вече сме ви показвали. Тя отново е направена от алуминий и има нестандартна и много функционална форма. Факт, дизайнерски този монитор би паснал на интериора на почти всеки модерен дом или офис.

 

 

Освен размера и резолюцията на LCD WLED мониторите е различна - 3840x2160 и 2560x1440, sRGB пък 135 спрямо 107. И двата монитора обаче имат скорост на опресняване 60Hz, съотношение на страните е 16:9, а ъглите на странично виждане са цели 178 градуса за хоризонтала и вертикала. В характеристиките на мониторите откриваме, че те притежават различни утвърдили се с качествата си и нови технологии. U32U1 има VESA Display HDR600 с поддръжка на технология  HDR 10.

 

 

Тази комбинация ви предоставя 10-битов цвят с дълбочина и цели  1.07 милиона цветове. Ако има величина която можем да определим като „най-добра“, то това пред очите ви е визуалното ѝ изображение.  Мониторът има и много наситено черно което покрива 90% от DCI-P3 цветовото пространство, което го прави изключително подходящ за фотографи и хора които се занимават с обработка на видео. При тях много важен е момента в който виждат цветовете в реалният им облик и имат добър детайл.

 

 

Цената на по-малкият AOC Q27T1 е около 600лв, а дизайнерският гигант на Studio F. A. Porsche AOC U32U1 се очаква да се появи малко по-късно тази година.