Доказано е, че днес една от основните причини за стотици болести е стресът. Той е на всякъде около нас и в наши дни една от основните задачи е да ограничим стреса до минимум. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще наблегне на сигурността – на дома, офиса или вилата. Това е част от новата Wire-Free система за видео наблюдение на D-Link. Уважаеми дами и господа - mydlink Pro DCS-2802KT-EU.

Как това устройство намалява стреса ли? Основно като ви дава сигурност да знаете какво се случва с и във важно за вас място, без значение къде по света се намирате…но не само това, всичко по реда си. Ще започнем с това, какво D-Link са поставили в окомплектовката. Кутията на продукта не е малка и това подсказва, че вътре има доста неща. Основен приемник който условно ще наречем „майка“ и две камери. Каато при желание можете да закупите допълнително сета DCS-2800LH-EU който добавя още 2 допълнителни тела. Под майката има кутия в която почти всичко неща са х2. Това с захранванията на камерите, с преходници за различни стандарти, дюбели и винтове за монтаж на стена. Единствено тази стойка е един брой и LAN кабелът за свързване на основното тяло.

 

 

Независимо от ефектният дизайн, който се вписва чудесно във всеки модерен интериорен дизайн, тези камери са с възможност и за външен монтаж. Заради липсата на каквито и да е кабели, можете дори да ги монтирате на дърветата в двора си. Камерите са с IP65 протекция която им позволява да бъдат мокрени и монтирани в прашни условия. Ако погледнем от близо входа за micro USB, ще забележим, че той е доста стабилно защитен. По корпусите на камерите има само един бутон за бърза синхронизация. Стартирането и свързването на комплакта става наистина бързо.

 

 

Да погледнем сега стойките на камерите, които определено заслужават вниманието ви. D-Link можеха просто да сложат някакъв механизъм с лагерна главина, но не – те са действали новаторски и са постигнали желаният „ефект WOW“.  Полусферата се свързва към камерата на магнитен принцип и приляга много добре към основното тяло.  Двете повърхности са гумирани, като така се създава допълнителен здрав контакт. Както виждате връзката е много здрава. Дори толкова, че има шанс по-слаба жена или дете да не могат да откачат камерата от стойката. Диапазонът на регулиране е много голям – 140 градуса, което ви позволява монтаж и върху таван.

 

 

Всеки който някога е използвал камера за видео наблюдение знае, че е много важно с какво качество снима тя. В случая 1080p ви гарантират, че дори от по-голямо разстояние последствие можете ясно да различите лицето на човек който е минал в обсега на обектива. Той позволява 4х цифрово приближаване, без качеството на картината да се развали прекалено много.

 

 

Записът може да се запаметява както на компютър, смартфон или онлайн в облака, така и директно върху microSD, USB или външен HARD диск. Така няма шанс заснетите кадри случайно да са изчезнали. DCS-2802KT-EU идва в комплект с 12-месечен план Premium Cloud Recording, който съхранява всички заснети видеоклипове в облака за срок от 14 дни.

 

 

Както вече стана ясно, камерите са безжични и нямат нужда от постоянно захранване, защото в тях са вградени батерии. В режим на готовност,консумацията на ток е съвсем малка. Когато камерата дойде за тест при нас и престоя месец преди да стигнем до заснемането на ревюто ѝ, отваряйки кутията установихме, че единият модул е включен на "Standby" и все още камерата има достатъчно заряд, че да работи. Така, че можем да потвърдим, че mydlink Pro работи без проблем месеци с едно зареждане. Ако трябва да бъдем точни – 6 месеца по 3 минути всеки ден, ако не се гледа на живо. Камерите са с вградени сензори за движение и звук, след маркирането на които започват автоматичен запис. Нощните снимки също не са проблем, защото около сензора за вградени 4 инфра червени PIR диода. При пълен мрак видимостта е до 7.5 метра.

 

 

В майката има вградена сирена със 100+ децибела, която може да се използва като аларма.  Във всяко от трите тела пък има двустранно аудио. Тоест можете не само да чувате какво се случва наоколо, но и да правите обратна връзка говорейки. Така можете да използвате например едната камера като интерком в къща.