iPhone 12 са първите смартфони на компанията, които поддържат 5G технологията. Това е възможно благодарение на 5-нанометровия A14 Bionic процесор. Премиум версиите също така използват LiDAR сензори, което е подходящо за добавяне на AR ефекти от камерата. Впечатляващите подобрения са причината вече над 1.5 млн. потребители да използват iPhone.

Компанията работи активно и за интеграция на повече софтуерни функционалности, които допълнително да подобряват работата на смартфоните. Apple вече са се насочили и към следващата версия на устройствата, която ще видим през есента. iPhone 13 ще доразвие някои концепции въведени от своите предшественици и ще предложи някои вълнуващи подобрения.

Потребителите ще могат да се възползват от предимствата на LTPO технологията. Тази интеграция ще превърне iPhone 13 в първите модели на Apple, които използват Always-On Display (AOD).

Припомняме ви, че функцията от години се поддържа от устройствата с Android на водещите производители и изглежда, че най-накрая ще стане част и от iPhone.

 

 

Основното предимство на функцията е, че пести батерия, но продължава да ви информира с нотификации в реално време. Този ефект се постига с показването предимно на съдържание в черно бяло, което не включва никакви визуални ефекти и анимации. Идеята е подходяща да видите колко е часа, пропуснато обаждане или съобщение без да отключвате екрана на смартфоните.

Първата интеграция на AOD функция в iPhone ще предложи oграничени функционалности. Информация за часа и статуса на батерията ще бъде постоянно видима, докато уведомленията ще се възпроизвеждат нормално. Разликата е, че вместо да се освети целия екран това ще се случи само с малка лента на дисплея, показваща самото съобщение. 

С течение на времето Apple ще подобряват възможностите на AOD. На този етап функцията вече е налична в Applе Watch. Компанията ще подобрява видео качеството с използването на 120Hz ProMotion дисплей в iPhone 13 Pro. Бъдещите собственици на смартфоните от серията ще имат достъп до Portrait Mode видео режим.

 

Oще от Digital: iPhone 13 ще поддържа технологията Wi-Fi 6E