Гласовата услуга Google Now е една от най-интересните функции на Android и ви предоставя изцяло различен начин да взаимодействате със своите смартфони и таблети. Докато всички сме обзети от коледното настроение от компанията актуализираха своя персонален асистент, който вече позволява да използваме девет нови команди, за да откриваме съдържанието, което искаме от джаджите си. Първата от тях е възможността да стартирате вграденото фенерче на своя смартфон, като кажете "OK Google, Turn On The Flashlight", което премахва необходимостта да се ровите в менюто, за да го направите, предаде PhoneArena.

 

Google Now вече позволява да стартирате Wi-Fi или Bluetooth на устройството си с гласа си като използвате съответно "Тurn On Wi-Fi/Bluetooth", като друга много полезна команда в услугата е "Read My Messages". Благодарение на нея на вашия дисплей автоматично ще ви се покажат последните пет SMS съобщения, които сте получили, като Google ще ви попита дали искате да ги прочете вместо вас. В случая разполагате с опция да изберете и допълнително приложение, с което да ги отворите като например Twitter или Facebook, като вече можете по този начин да отваряте и някои уеб сайтове в интернет.

 

Любителите на фотографията е добре да знаят, че вече могат да използват Google Now, за да стартират камерата като кажат "Open Camera" или да започнат да правят видео клип с командата "Record Video". Новият ъдпдейт позволява да стартирате гласово обаждане или да пратите текстово съобщение с гласа си, но също и да стартирате любимите си песни в Google Play Music. В заключение ще отбележим, че услугата позволява да настройвате силата на звука и яркостта на дисплея, както и да създавате аларми с гласови команди, което също може да е доста полезно.

 

Вижте как да активираме и деактивираме Google Now за Android