Популярните приложения, които използваме на смартфоните вече предлагат Dark Mode функционалности. Активирането на тъмните режими улеснява четенето, тъй като не натоварва очите. Другото голямо предимство е, че нощните режими допринасят и за по-дългия живот на батерията.

Google  също не са изключение и вече актуализира доста от популярните си заглавия с поддръжка на Dark Mode. Въпреки това най-известният продукт на компанията все още не е получил подобен ъпдейт. Десктоп версията на Google Search продължава да възпроизвежда резултатите с традиционния бял свят.

Ако сте използвали тъмния режим в приложението от смартфоните вероятно ви се е искало да има как да го направите и от Google Search на компютъра. Oт компанията вече са стартирали работа над актуализиран нощен режим, който е предназначен именно за десктоп версията на търсачката.

На този етап функцията може да се използва от ограничен брой потребители, които потвърждавaт наличието на подобрен Dark Mode, съобщава TheVerge.

 

 

Предстоящият тъмен режим ще е оптимизиран за macOS и Windows. Опциите за избор включват стандартните "Light", "Dark" и "System Theme". По този начин търсачката ще се съобразява със системните настройки на компютрите. Едва ли ще отнеме много време на Google преди да позволят на всички да изпробват актуализирания Dark Mode.

От 9to5google твърдят, че тестовете са започнали още през януари и са лимитирани единствено до някои държави. Със сигурност много хора ще останат доволни от възможността да активират Dark Mode от началната страница на Google.

Твърде ярките нюанси в бяло понякога могат да затруднят откриването на информация, особено когато наоколо е тъмно. Мобилните версии на Google Search поддържат функцията и е логично да стане част и от десктоп търсачката на компанията.

 

Още от Digital: Как да активираме скритите игри в Google Search