За някои потребители, YouTube е място, където могат да гледат видео клипове, да се образоват по-различни теми или просто да гледат нещо смешно. За други, YouTube е начин да следват интересни блогъри, а има и такива, които нямат търпение да качат последното заснето от тях видео на домашния си любимец.

 

Независимо дали сте активен YouTube потребител или от време на време гледате някакво видео, информацията на Make Use Of може да ви е интересна.  

 

1. Според статистиката на YouTube в края на 2015 година повече от 400 часа видео са се качвали на сайта всяка минута.

 

2. Всеки трети е в YouTube, сайта има над един милиард потребители.

 

3. Повече от половината достъпват YouTube от мобилните си устройства.

 

4. На мобилните си устройства, потребителите прекарват средно по 40 минути в гледане на съдържание всеки път, когато отворят приложението.

 

5. Докато чакате за някое видео да се буферира, за да можете да го гледате, натиснете която и да е от стрелките, и цикълът на зареждане ще остане във фонов режим, а вие ще можете да поиграете на играта Snake.

 

6. Песента на Adele „Hello“, достигна до над 100 милиона гледания в YouTube за пет дни.

 

7. Най-използваните думи за търсене в YouTube са „Minecraft”, „Frozen”, „Drake”, „Beyonce”, „PewDiePie”, „Happy” и „Eminem”.

 

8. Най-гледаното видео в YouTube е Gangnam Style – с малко под 2,5 милиарда гледания. Специалистите на Google, която притежава платформата за видео споделяне, дори не са предполагали, че подобно нещо е възможно, затова им се наложило да променят техническите параметри на сайта.

 

9. Facebook все още има повече потребители. Вярно е, че YouTube доминира в света на видеото, но по отношение на броя на потребителите, Facebook все още излиза напред.

 

10. Почти всеки потребител на YouTube качва видео на своя домашен любимец или на друго животно.

 

Вижте как да гледаме YouTube видео в 4K резолюция с 60 кадъра в секунда