Когато включвате лаптопа си, обикновено оставяте своя смартфон до него и започвате да работите или да се забавлявате. Досаден обаче момента, в който някой ви се обади и трябва да вдигнете слушалката. Да не говорим, че понякога ни се налага да прехвърлим файлове между лаптопа и таблета си, което става жично или безжични, отнемайки не малко време. 

 

 

Ако сте с Android смартфон е много вероятно вече да сте ползвали някоя от различните разработки за синхронизация на данни информация между смартфон и таблет. Ако обаче сте с Apple iPhone, шансът да сте го свързали компютър Windows е близко до нулев. При iPhone, единственият вариант е да имате и Mac компютър, за да се възползвате от такава функционалност...поне до момента.

По време на CES в Лас Вегас по-рано тази година, компанията Dell представи последната трета версия на приложението си Mobile Connect, което до момента работеше идеално със смартфони под Android операционна система. Новината е, че програмата вече има възможност да свързва към лаптоп в Windows и iPhone. 

 

 

Сега вече с помощта на мишката си, можете да пренасяте файлове от айфона на лаптопа си и обратно. С клавиатурата на компютъра си, пък можете да пишете директно SMS и MMS съобщения на телефона. Все още обаче Android потребителите са по-привилегировани, защото iPhone не поддържа всички функции, налични за Android. Например тук не могат да се прехвърлят музикални файлове и документи, а само снимки и видео.

За да използвате iPhone Mobile Connect приложението, изискванията са да имате лаптоп Dell, представител на сериите XPS, Inspiron, Vostro, Alienware и G Series, с дата на производство по-късна от 2018г. Айфонът ви пък трябва да е поне с iOS 11 версия на операционната система.

 

Прочетете още статията: Най-добрите безплатни инструменти за конвертиране на PDF файлове в Word