Dell продължават да са третия най-голям производител на компютри в света след HР и Lenovo. Продажбите в този сегмент генерират почти половината от общите приходи на компанията. Въпреки стабилното представяне през последното тримесечие Dell също ще бъдат засегнати от проблемите с доставките на Intel. Недостигът на процесорите им е причината Dell да редуцират прогнозата си за приходите си през годината до $91.5 млрд. и $92.2 млрд.

 

Припомняме ви ,че първоначалните прогнози бяха за приходи в диапазона на $92.7 млрд. и $94.2 млрд. След като новината стана публично достояние акциите на компанията на борсата отчетоха спад от 5%. Въпреки недостига на процесори доставяни от Intel се забелязват позитивни трендове в представянето на Dell. Така например дивизията за компютри е отчела ръст продажбите от 4.6% и е генерирала $11.41 млрд. през третото тримесечие, съобщава TechSpot.

 

 

Oбщите приходи на компанията за третото тримесечие достигат до $22.84 млрд. което е минимален спад от прогнозираните $23.04 млрд. за периода. Данните разкриват оперативна печалба от $552 млн., спрямо финансова загуба от $895 млн. преди година. Акционерите на компанията са получили дивиден от своите акции на стойност от $1.75 при очаквани $1.62 млрд. Dell се надяват продължаващите проблеми с доставките на Intel да не засегнат в дългосрочен план бизнес плановете им.

 

Още от Digital:  HP, Dell, Microsoft и Google местят част от продукцията си извън Китай