Собствениците на устройства с Windows вече са преминали към новата версия на операционната система или изчакват подходящ момент, за да ъпгрейднат своите устройства. Мicrosoft продължават активно да подканят повече хора да инсталират софтуера и да се възползват от допълнителни функции и подобрения. В следващите месеци ще видим и навлизането на нова вълна устройства на водещите производители с Windows 11.

Премиерите могат да започнат още преди края на годината, тъй като декември традиционно е изключително активен сезон. С оглед казаното дотук не е изненада, че някои от най-големите производители вече отчитат по-солидно представяне, заради ъпдейтите към Windows 11. Колкото повече хора се интересуват от актуализацията, толкова повече се увеличава потенциалната им аудитория.

Новият софтуер на Microsoft е оказал директно влияние върху поне два водещи производители. Това са Dell и HP, информира TechRadar.

 

 

Dell се похвалиха с рекордно търсене към своите хардуерни устройства през третото тримесечие на календарната година. В това число влизат лаптопи, компютри, работни станции, геймърски конфигурации и др. Приходите на компанията за този период достигат до $28.4 млрд., което представлява 21% ръст на годишна база.

В същото време Client Solutions Group дивизията отчита $16.5 млрд. или увеличение от 35%. Основен принос за доброто представяне имат актуализациите към Windows 11. Сходна е ситуацията с HP, които продължават битката с Lenovo за лидерската позиция.

Технологичният гигант регистрира продажби за $16.7 млрд. през последното тримесечие или 9.3% повече спрямо същия период преди година. Успоредно с това компанията увеличава своите приходи през календарната година с 12.1%, които вече достигат до  $63.5 млрд.

 

Oще от Digital:  Windows 11 вече се използва от над 5% от всички компютри с Windows