Dell изненадаха подобаващо своите потребители, като разнообразиха портфолиото си с две нови геймърски устройства. Премиерата стана факт на CES 2019, като моделите стават част от популярната гама Alienware на компанията. Най-интересната характеристика на лаптопите е поддръжката за технологията NVIDIA RTX Ray-Tracing. Пълните имена на устройствата са Alienware m15 и m17, които предлагат и други интересни характеристики, предназначени за геймърите. 

 

 

Бързата скорост на работа се гарантира от мощни Intel Core i8-8959HK процесори от осма генерация. Това е сериозен ъпдейт, в сравнение с предходната генерация, която е базирана на Core i7 чипове. Потребителите ще разполагат и с възможност за избор на NVIDIA GeForce GTX 2060, 2070 и 2080 видео карти, съобщава mspoweruser. Важно е да отбележим, че GTX 2060 e допълнена от 6GB GDDR6 VRAM, докато другите две версии имат 8GB RAM.

 

Лаптопите се възползват и от предимствата на Cryo-Tech 2.0 системата за охлаждане, която се грижи да няма загряване дори при максимално натоварване. Новите геймърски машини ще са достъпни в някои страни от 21 януари, като до няколко седмици ще са налични в мрежите на водещите търговски вериги. Базовата цена на Alienware m15 ще бъде $1579.99, докато 17-инчовият Аlienware m17 модел ще може да се купи от потребителите за $1649.99.

 

 

Още от Digital: Нова технология ще направи зарядните устройства за геймърски лаптопи по-малки