Вижте още видео ревютата:

Huawei Watch GT 2 - Персонален Smart треньор

Изкачване на Черни връх с Huawei Watch GT 2 - GPS тракинг и снимки с Huawei P30 Pro

 

Това на екраните ви е 46-милиметровият Huawei Watch GT 2. Той е незаменим помощник на всеки мъж с активен начин на живот, който обича да да ходи на фитнес, да върви пеш, да кара колело или да се занимава с различни други спортни активности. Благодарение на серия от подробни видео ревюта, които Digital.bg му посвети, вече го познавате достатъчно добре и няма да ви преразказваме впечатленията си от него. За любопитните – директни линкове към ревютата има над тази статия. В това видео обаче ще ви покажем нещо по-елегантно и по-подходящо за дамите. Уважаеми дами и господа – това е дамски Huawei Watch GT 2 42мм Classic Edition.

 

Първата съществена разлика в сравнение с мъжкият Huawei Watch GT 2, забелязваме още в кутията на дамската версия на часовника. Както виждате тя е много по-нежна и елегантна. Трябва ѝ само една панделка и е готова за подарък.

Отваряме в и вътре изглежда не по-малко елегантна. Картонът изглежда като копринен. Освен часовника, в комплекта имате книжки с инструкции, зарядна докинг станция и USB Type-C кабел. Имате и втора каишка, освен тази на часовника. Целта на Huawei е била да направят дамският Watch GT 2 универсален. С кафявата каишка, направена от естествена кожа, той е елегантен и чудесно би допълнил дневният и вечерният тоалет на всяка дама. Черната пък е направена от антиалергенен силикон, който не запарва, не дразни кожата, водоустойчив е и е типично спортен. Слагайки тази каишка Huawei Watch GT 2 42mm автоматично сменя предназначението си вече е готов за спортни активности.

 

 

Макар и по-малък, Watch GT 2 42мм има почти същите функции, които и по-големият му вариант Huawei Watch GT 2 46мм. За тези които не знаят, милиметрите са диаметърът на корпуса. Разлика има и в размерът на каишките – при единия те са 20мм, а при другия 22мм. И в двата случая обаче са с бързи патенти, които позволяват смяната им да става за няколко секунди.

 

 

Тялото на дамският часовник е много компактно и елегантно. По-голямата част от корпуса е направена от хромиран метал. Дисплеят е с бронирано стъкло, което продължава до самия край на корпуса. Извивката плавна и преминава директно в периферната част без ръб.

 

 

Така когато бъркате с ръка в джоба си или обличате дрехи, няма да ги закачате по въбовете на часовника - GT 2 42мм  няма ръбове. Единствените стърчащи елементи са двата контролни бутона, които забележете също са метални. Часовникът е дебел само 9.4мм и тежи 29гр, което означава, че почти не го усещате върху ръката си. Дори можете да спите с него без да го сваляте. Да, с този умен часовник можете да правите пълен мониторинг на съня си. Как става това, ще разберете когато говорим за хардуерните и софтуерните възможности на Watch GT 2 42мм.

 

 

Сега ще продължим с дизайна. Във видео ревюто си ви показваме Classic Edition варианта на дамският Watch GT 2, който има кожена каишка и сив хромиран корпус. В търговската мрежа може да намерите и втори вариант с метална верижка и корпус розово злато, той се нарича Elegant Edition. Има и вариант на Classic Edition, който е с черен корпус и идва базово със силиконовата каишка. 

За разлика от другите два, той не е подчертано дамски. Спокойно може да се използва от младежи или фенове на по-компактните часовници.  Именно по тази причина дамските варианти са предвидени за китки с обиколка от 13см до 19см., а спортният побира по-големи кирки с обиколка до 20см.

 

 

До тук с дизайна, използваните материали в Huawei Watch GT 2 42мм и съпоставките на Classic Edition с останалите часовници от серията Watch GT 2. Във втората част на това видео ревю ще спрем поглед върху хардуерните спецификации на модела и ще споделим повече подробности за това, какви функции има умният часовник на Huawei. Тук само ще кажем за по-нетърпеливите, че дамският Huawei Watch GT 2 42мм Classic Edition се предлага в България с цена от около 450лв.