Гласовата услуга Google Now е една от най-полезните функционалности на Android и е разработена като директен конкурент на Apple Siri, като тук е момента да ви припомним, че Microsoft също създадоха подобен персонален асистент, който се казва Cortana. Tърговският гигант Amazon изглежда също проявява интерес към тази иновация и вече разработиха собствен продукт, носещ името Alexa, като досега той можеше да се използва единствено на мултимедийната джаджа Echo. Сега искахме да насочим вниманието ви към смарт часовника CoWatch, тъй като това е първото подобно устройство, което работи с услугата, информира AndroidHeadlines. 

 

Въпросната функционалност позволява на потребителите с гласови команди да получат информация за трафика, прогноза за времето, да поръчват храна или автомобил на Uber, но също да получават и отговарят на нотификации от мобилните приложения. CoWatch работи със собствена операционна система, която се казва Cronologics OS и представлява модифицирана версия на Android, предлагаща разнообразни възможности за персонализация. Новият смарт часовник разполага със Super AMOLED дисплей с резолюция от 400х400 пиксела при плътност от 286ppi и се захранва от двуядрен процесор с работна честота от 1.2GHz.

 

CoWatch разполага с 1GB RAM и вградена памет от 8GB, но също сензор за сърдечния ритъм, акселерометър, жироскоп, магнитометър и корпус от неръждаема стомана, който го предпазва от вода. Според официалните данни батерията на устройството може да работи до 32 часа без необходимостта от зареждане, като е активиран Always-ON режима и е съвместим със смартфоните с Android 5.0 и iOS 9. Oчаква се продажбите му да стартират на по-късен етап от годината, като първия смарт часовник с Amazon Alexa ще може да се купи за около €245.

 

Вижте могат ли смарт часовниците да станат популярни като смартфоните