Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
3 резултата за covidi 19
COVIDI-19
Как да отключим смартфона си с пръстов отечатък и лицево разпознаване, когато сме със защитна маска и ръкавици
Как да отключим смартфона си с пръстов отечатък и лицево разпознаване, когато сме със защитна маска и ръкавици
В Интернет се появиха различни идеи, как да обучим камерите на смартфоните си, да ни разпознават с маска на лицето. Сред тях имаше откачени като тази, в която потребител ни съветва да принтираме снимка на лицето си върху маската, но има и доста интересни. Като тази в която при задаване на лицето за разпознаване, сгъваме маската си наполовина пред камерата. 
интернет
Колко бърз интернет ни трябва, за да се справим с домашната изолация по време на пандемията от COVID19
Колко бърз интернет ни трябва, за да се справим с домашната изолация по време на пандемията от COVID19
Внушителният трафик на интернет, който се генерира от поставеното в изолация световно население вече предизвика проблеми с връзката в някои региони. Големите технологични гиганти потвърдиха, че изпитват сериозен ръст в посещенията и продължителността на онлайн сесиите. Facebook и Google вече предприеха различни стъпки, за да оптимизират работата на своите сървъри в напрегната ситуация. Само преди дни ЕС призова YouTube и Netflix да намалят качеството на видеото, за да облекчи доставчиците на интернет. Мерките в тази насока се променят с всеки изминал ден.   Все пак повечето хора в западните държави не изпитват проблем с достъпа до интернет, но е възможно да възникнат временни проблеми заради натоварването на мрежовата инфраструктура. Има доста безплатни услуги, които позволяват да проверите скоростта на интернет връзката, което е достатъчно да разберете дали сте изправени пред неочаквани ограничения. Измерването на активните мегабитове в секунда е полезен инструмент, показващ колко данни може ви предоставя мрежата, в която сте свързани, съобщава Mashable.     Обикновено скорост от 1Mbps-5Mbps е напълно достатъчно за сърфиране в интернет, работа със социални мрежи и имейли. Това е подходящо за най-базовите действия онлайн. Използването на приложения за видео връзка изискват да имате минимум 10Mbps, за да можете да общувате безпроблемно и да няма накъсвания. Все пак влияние върху реалните стойности оказват фактори като Wi-Fi рутера или броя на хората, които използват същата услуга. Все пак в повечето случаи бързият интернет е универсалното решение на онлайн проблемите.   Стрийминга на видео изисква поне 5Mbps и това е препоръчителната скорост от Netflix и Amazon Premium Video. Това е минимума, като Hulu например изискват да има поне 16Mbps интернет, за да се наслаждавате на съдържанието в добро качество. В зависимост от резолюцията абонаментни планове, предлагащи между 15Mbps и 25Mbps са достатъчни за стрийминг на мултимедия. Ако сте любител на онлайн гейминга ще се нуждаете от постоянна скорост, която е поне 40Mbps-50Mps, за да се забавлявате по най-добрия начин.   Още от Digital: Как да работим ползотворно от вкъщи по време на епидемията от COVID-19
COVIDI-19
Защо сапунът е по-добър срещу COVID-19 в сравнение с дезинфектант за ръце
Защо сапунът е по-добър срещу COVID-19 в сравнение с дезинфектант за ръце
По отношение на чистите ви ръце, най-честите варианти са два - измиване със сапун или третиране с дезинфектант. Оказва се обаче, че вторият вариант, който повечето хора смятат за по-надежден, не е такъв. В публикация на Bgr, експерта по инфекциозни болести, а сега и по COVID-19 д-р Грегори Полша, който е директор на изследователската група за ваксини в клиниката Майо съобщава, защо най-обикновеният сапун е по-ефективно оръжие за борба със смъртоносният вирус. Използвайки дезинфектант за ръце, повечето хора слагат от него върху дланите си съвсем малко количество, което се оказва, че не е достатъчно, че да стигне навсякъде. Особено в горната и във вътрешната част между пръстите. Да не говорим, че и честата употреба на дезинфектанти изсушава значително кожата и разгражда защитният ѝ слой. Тук важен съвет е, ако използвате дезинфектанти, поне два пъти дневно ги третирайте и с подхранващ крем, който да не позволи изсушаването на кожата ви. Ако използвате дезинфектант, съветът на специалистите е, той да бъде с минимум 60% съдържание на алкохол и за едно почистване на ръце да използвате гел с големина на две стотинки, а не просто една малка капчица.  
DMCA.com Protection Status