Безопасността е най-важният фактор, когато става дума за пътуване с велосипед. Много е важно не само колоездачите, но и другите участници в движението да бъдат внимателни, за да се избегнат инциденти. Използването на предпазна каска от велосипедистите е абсолютно задължителен компонент за тяхната сигурност. Функционалността им не се е променяла съществено в последните десетилетия. Cosmo Connected е компания, която предлага нещо по-различно.

 

 

Инженерите им разработват каска с името Cosmo Bike, която е оборудвана с осем LED диода с кръгла форма, като четири от тях са червени, а другите жълти, информира Engadget. Всички светлини са активирани, когато е тъмно и информират другите участници в движението. Каската на Cosmo Connected има акселерометър, с който "разбира" дали натискате спирачките и започва да показва по-интензивен светлинен сигнал, за да предупреждава останалите шофьори и пешеходци. 

 

 

Допълнително мобилно приложение за смартфона предлага възможността да задействате "аварийна сигнализация" в случай на инцидент. Този режим поддържа опция предварително да въведете своя маршрут и да задействате автоматични сигнали за завой, чрез GPS проследяване. Cоsmo Bike предлага още една полезна функция, а именно да уведоми приятелите и семейството ви в случай на инцидент. Иновативната каска ще се продава на пазара за $119.

 

Вижте VanMoof Electrified S е електрическия велосипед на бъдещето