Samsung не крият своите амбиции да станат най-големият производител на смартфони с гъвкави дисплеи в света. Корейският гигант вече предлага няколко модела на пазара и работи усилено да оптимизира технологията за бъдещите си предложения с тази дизайн.

Амбицията на Samsung да изпревари своите конкуренти доведе до сключването на стратегическо партньорство с Corning. Това е името на компанията, която произвжда Gorilla Glass стъклата. Припомняме ви, че компанията използва екран изграден от полимидна пластмаса, която допълва гъвкавия екран. 

Проблемът е, че за разлика от стъклото този материал е много по-уязвим на драскотини и външно влияние, което на практика накара Samsung да променят дизайна на Galаxy Fold. След това видяхме Galaxy Z Flip, който е със съвсем различна визия, съчетаваща най-добрите характеристики от двата типа усройства. 

Постигането на оптимална издръжливост на пластмасата и висока резолюция на екрана са сериозни предизвикателства за популяризирането на технологията на световния пазар, съобщава TechRadar. 

 

 

В опит да предложат нещо още по-добро ба потребителите си компанията иска да включи Corning към веригата за доставки на UTG гъвкави стъкла. По този начин Samsung ще редуцират едновременно цената на тези важни компоненти, но също така ще се възползват от предимствата на технологиите притежавани от Corning.

Инженерите им вече експериментират със създаването на защитно стъкло за гъвкави смартфони, като първия им UTG базиран на продукт ще бъде представен до края на годината. Няма да е изненадващо, ако се наложи да изчакаме до 2021г. за да видим устройства на Samsung с предстоящите стъкла на Corning.

Общото им сътрудничество определено е интересно, тъй като може да промени изцяло представата ни за възможностите на  технологията. Тепърва ще разбираме повече детайли за плановете на Corning и Samsung. Със сигурност общите им проекти ще имат дългосрочен характер и няма да са лимитирани само до определен смартфон.

 

Oще от Digital: Samsung ще продават ултратънките стъкла за гъвкави дисплеи на други производители