Corning е популярно име в индустрията, което се дължи на иновативните им стъкла Gorilla Glass. Няма да е пресилено да кажем, че почти всеки нов смартфон на водещите производители използва подобна протекция. Така потребителите си спестяват ценни средства за ремонт при евентуална повреда на дисплея, ако до одраскат или изпуснат случайно. Инженерите на Corning вече работят над нова версия на Gorilla Glass, която е предназначена за гъвкавите смартфони, които ще са водещ тренд през 2019г. 

 

 

Въпросното стъкло все още се тества от Corning, но според информация на CNet е с дебелина от едва един милиметър. Най-интересното около дизайна на това покритие е, че може да се сгъне наполовина като лист хартия с 5-милиметров радиус. За да се постигне този ефект се изисква специална технология за производство, като стъклото е осезаемо по-тънко, в сравнение със сегашните версии на Gorilla Glass в смартфоните. Някои от тестовите прототипи са с размери на човешки косъм.

 

 

Съществуват няколко проблема от техническо естество, които трябва да бъдат решени, за да е готова финалната версия на продукта. Corning работят усилено над решения, които да ускорят тези процеси. Все още не знаем кога ще е премиерата на първото стъкло на компанията, оптимизирано за гъвкави дисплеи. Първите две големи технологични събития за годината CES 2019 и MWC 2019 ще се проведат в началото на януари и в края на февруари. Това е подходяща възможност да разберем повече за плановете на Corning.

 

Oще от Digital: Какво е Gorilla Glass и какви са разликите между всяка версия