Corning вече се утвърдиха като най-популярният производител на защитни стъкла за мобилни джаджи и водещ източник на иновации в този сегмент. В момента има стотици милиони устройства, които използват Gorilla Glass и компанията вече инвестира в разработката на версия на стъклата за гъвкавите смартфони. Това е сфера, която тепърва ще набира все по-голяма популярност сред потребителите. Corning прогнозират, че тези компоненти ще продължат да намаляват.

 

Компанията публикува oфициално финансовите си резултати за първото тримесечие, в което регистрира ръст в приходите и оперативната печалба в размер на съответно 10% и 12%. Важен фактор за резултатите е и факта, че цената на защитните стъкла за смартфоните поевтинява дори и с минимални темпове през второ тримесечие. Специалистите на Corning изразиха увереност ситуацията да се запази до края на настоящата година, съобщава Digitimes.

 

 

Основен акцент в стратегията на компанията ще продължи да бъде инвестициите в уникални материали, които да им позволят да създават още по-добри продукти. Реализирането на двуцифрен растеж през първите три месеца на годината е сигурна гаранция за бъдещ растеж в предстоящите тримесечия и Corning e "добре позиционирана" да постигне тези цели. Думите са на шефа на компанията Уендел Уийкс, който прогнозира солидни финансови резултати до края на 2019г.

 

Oще от Digital: Защо новите смартфони с Gorilla Glass се надраскват повече отколкото старите