Cisco са се съгласили да купят компанията July Systems, за да разнообразят своето портфолио от Wi-Fi продукти. Финансовите параметри на сделката засега остават публична тайна. July Systems е създадена преди 17 години и е собственик на популярни устройства като Proximity MX, коeто Cisco твърдят, че представлява "платформа за следене на местоположението на корпоративно ниво". Системата предлага функции като незабавно активиране от клиента, статистически данни за поведенчески модели и приложен програмен интерфейс за разработчиците.

 

Продуктите на July Systems са базирани на модерни технологии като Wi-Fi и Bluetooth Beacons и GPS, които позволяват да разпознават устройствата на потребителите дори без да е инсталирано допълнително приложение. Според официалните данни Proximity MX може да комуникира с клиентите, чрез SMS съобщения, имейл или нотификация на екрана на смартфона. Придобиването ще позволи на Cisco да предложат по-гъвкави решения на бизнес потребителите и да разширят допълнително позициите си в този сегмент, предаде NetworkWorld.

 

Всички продукти на July Systems ще бъдат интегрирани към портфолиото от софтуерни и хардуерни предложения на Cisco. Очаква се сделката да получи необходимото одобрение от регулаторните органи до края на календарната година. Това е третото придобиване на технологичния гигант от началото на 2018г. досега. През последните месеци компанията пое контрол над бизнеса на Accompany, които специализират в разработването на изкуствен интелект и Skyport Systems, които предоставят облачни услуги.

 

Oще от Digital: Седем лесни начина да подобрите скоростта на Wi-Fi мрежата