Cisco потвърди официално, че планира да купи компанията BroadSoft, за да разшири значително присъствието си в технологичната индустрия. Преговорите между двете страни са започнали и сделката ще бъде финализирана за сума от $1.9 млрд. Реализацията на това придобиване се очаква да превърне Cisco в по-голямо име в сферата на софтуера. Очаква се регулаторните органи да дадат своето одобрение за подобна сделка, което вероятно ще се случи до дни.

 

Според данните борда на директорите вече е одобрил реализирaнeто на подобна сделка, предаде ZDNet. Cisco ще платят по $55 за всяка една акция на BroadSoft. Компанията ще се погрижи и за другите финансови възнаграждения на компанията. Съвместно двете компании ще предоставят разнообразни приложения на своите потребители, предаде Zdnet.

 

Плановете предвиждат Cisco и BroadSoft да продължат да оперират самостоятелно. Регулаторните органи се очаква да финализират самата сделка до края на първото тримесечие на 2018г. Придобиването е свързано с желанието на компанията да стане по-влиятелно име в сферата на софтуера за смартфони. Дали ще го направи предстои да видим. Cisco продължават да имат амбициозни планове как да продължат да са водещо име в индустрията.

 

Вижте пет технологии, които ще променят света през следващите 15 години