Вижте още: Как да заключим Android смартфоните и таблетите си най-сигурно

 

Revo 415-K401 е най-ценово достъпният модел на една марка, която успя за съвсем кратко време не само да навлезе на българският пазар, но и да се утвърди като надеждно име чрез смартфоните, таблетите и аудио аксесоарите си. Някои от вас вече се досетиха, това са Revo.

 


 
Независимо, че е модел на само няколко дни 415-K401 се предлага с премиерна цена от само 139лв. Ако не я знаехме предварително, разглеждайки дизайна на новият Revo, никога нямаше да предположим това. Смартфонът изглежда елегантно, корпусът ми е направен от софт тъч пластика, която както знаем има три основни преимущества пред полираните пластмаси – цапа се много по-трудно, устойчива е на драскотини и прави устройството удобно за държане в ръка, защото не се пързаля. За ефекта допълнително допринасят и компактните размери на Revo 415 (122.5 x 63 x 9.5 мм. и 115гр.)

 

 

По-голямата част от корпуса му е бяла, като зелените елементи в късите страни и около камерата внасят една много приятна свежа, младежка нотка. Ако разглеждайки различни телефони в ревютата си, винаги намираме някаква прилика помежду им, за този спокойно можем да кажем, че няма дубликат.
 

Дисплей


Дисплеят с който разполага 415-K401 e IPS LCD Capacitive Touchscreen с 3.97'' диагонал, идентичен с този който имаше флагман модела Apple iPhone 5s преди време. Казваме това, защото по отношение на размера, много хора биха казали, че 4” е малко, но реално за основни потребителски нужди, това е напълно достатъчно. Е, ако все пак искате да гледате филми, определено бихме ви препоръчали да се насочите към поне 5” диагонал.

 

 

Тук Revo също имат подходящо бюджетно предложение в лицето на модела 515 – S507 който ви показахме неотдавна. Но да се върнем на 415, резолюцията на дисплея при който е 800 x 480 пиксела, следствие на това получаваме 235ppi плътност на изображението и 0.1081мм размер на всяка от точките. Както и преди сме казвали, при вторият показател, стойност под 0.1 определяме за добра, така че дисплеят на Revo-то не е никак лош. Това потвърждава и образа който виждаме на него по време на тестовете си. Когато гледаме видео отбелязваме, че цветовете са наситени, но в същото време реалистични. Играем ли игри, дори след няколко часа не се появява умора в очите ни.

 

Хардуер


 
Говорейки за игри, оставаме приятно изненадани от поведението на хардуера на Revo 415 при тях. Внимание, това е първият бюджетен смартфон който по време на тестовете ни успя не само да стартира тежката Need for Speed: No Limits, но и играта вървеше без видимо забавяне.

 

 

За този добър резултат, разбира се основна причина е централният процесор на устройството. Той е MediaTek MT6580M с 4 ядра, всяко от които с тактова честота 1.3 GHz. CPU-то е съпоставимо и дори в някои отношения превъзхождащо познатият ни Qualcomm Snapdragon 410 който използват далеч по-скъпи смартфони като Samsung Galaxy A5,  Lenovo S90 и Motorola Moto E.

 

 

Партниращият графичен процесор при Revo 415 е Mali-400 MP, а RAM паметта 1GB. Вградената в телефона памет е обем от 8GB, като чрез microSD четецът на карти памет, можете да добавите до още 32GB. Той се намира под задният капак, непосредствено до батерията и гнездата за 2 SIM карти.

 

 

Акумулаторът тук е Li-Po с 1650mAh заряд, достатъчни на смартфона да издържи около 2 дни в комбиниран работен режим.
 

Камера

 

Основната камера на Revo 415 е 2MP които чрез интерполация постигат максимално качество от 5.3MP при които резолюцията на снимките е 3072х1728 пиксела. 

 

 

 При повечето по-евтини смартфони светкавица липсва, но не и тук. Друга екстра която модела има, а е рядкост в Entry Level устройствата е предната камера

 

 


Както при споменатите вече във хардуерният ни тест игри, така и при възпроизвеждане на вече заснето HD видео, звукът е достатъчно добър благодарение на използваната тук 3D Sound технология. За да добиете най-ясна представа, ето един звуков тест с позната на всички ни песен.