Приложението Gmail for Android може да направи управлението на вашите имейли по-лесно от колкото може би предполагате. Заедно с десктоп версията Gmail предлага изобилие от удобни и полезни функции, от които може да се възползва всеки който знае къде да търси.

 

От PC World имат за цел да ни улеснят с тези 4 трика за мобилната версия на Gmail.

1. Добавяне на други имейл акаунти

Приложението Gmail е проектирано да работи най-добре с Gmail акаунти, но това не означава, че не можете да използвате и други. За да добавите профил в Outlook или Yahoo, тласнете наляво в приложението Gmail, за да отворите менюто и натиснете стрелката сочеща надолу до името си. Докоснете Add account > Personal (IMAP/POP) и следвайте инструкциите. След като добавите няколко акаунта към вашето Gmail приложението, ще се добави опцията „All inboxes“ към менюто. Докоснете го, за да видите имейлите си от всичките си акаунти в един поток.

2. Стесняване на търсенето  

Gmail е известен със своята уникална функция за търсене, но можете да увеличите възможностите си още повече с помощта на операторите за разширено търсене. Например, за да намерите всички съобщения, изпратени от вашия колега Том, може да използвате „from“ оператора и да напишете „from:Tom“. Ако искате да търсите за чат съобщение от Том, трябва да въведете „chat:Tom“. Можете да намерите пълния списък на операторите на тази страница:

https://support.google.com/mail/answer/7190?hl=bg

3. Управление на имейл от уведомленията

Gmail предлага няколко опции за управление на съобщения направо от уведомленията: архивиране и изтриване. По подразбиране, когато тласнете имейл уведомление, съобщението ще се архивира, но можете да смените тази опция и съобщението да се изтрива, като изберете Settings от менюто, след което докоснете General settings > Gmail default action > Delete.

4. Потвърдете, преди да изтриете

В бързината лесно може да изтриете някой важен имейл. За щастие, обаче може да предотвратите такива грешки да се случват. Натиснете Settings > General settings и превъртете до дъното на екрана, за да активирате опциите в „Gmail action confirmations“.

 

Вижте десет полезни функции в Gmail, които е добре да ползвате