Dropbox е изключително полезна услуга, която може да помогне значително с решаването на проблема за допълнително място на компютър. Ако вече сте имали възможността да се убедите в това, но търсите още практични съвети за работа с Dropbox, не спирайте да четете защото може да ги откриете в съветите на Make Use Of.

1. Добавете 4-цифрен PIN код към Dropbox приложението на мобилния си телефон

Ако все още не сте защитили Dropbox приложението на вашия телефон или таблет с PIN код или парола, помислете над тази възможност. За да направите това отидете в Dropbox settings > Advanced Features > Configure Passcode на вашето Android устройство или на Dropbox settings > Passcode Lock на вашия iPhone.

 

Pro версията на приложението, в допълнение към определянето на парола, предлага и  включването на настройката за отдалечено изтриване на всички данни след 10 неуспешни опита при въвеждане на PIN кода. Това може да се окаже полезно, ако вашият телефон някога попадне в неподходящи ръце. Има обаче една уловка – можете да изтриете данните си само ако устройството е онлайн.

2. Променете темата на Dropbox акаунта си

Ако използвате Dropbox за бизнес, може да искате да промените интерфейса му в съответствие с вашата марка. В такъв момент може да се доверите на Orangedox. Инструментът също така може да се използва и за анализи и статистика.

3. Създайте фотогалерии

С инструмента Photoshoot лесно може да се създават елегантни фотогалерии. Трябва само да влачите и пускате снимки в Dropbox и Photoshoot ще свърше останалото. Можете да оставите галерията видима за обществеността или да я скрие зад парола.

4. Ускорете изтеглянето на файлове

Когато кликнете върху Dropbox линк, файла ще се отвори в браузъра ви и ще ви се даде възможност да го изтеглите. Но можете да принудите вашия браузър да започне изтеглянето на файла веднага, а не първо да го показва. За да направите това, вие ще трябва да промени параметъра dl=0 в споделения линк на dl=1. Например, ако линкът е www.dropbox.com/…/URL.webloc?dl=0, променете го на www.dropbox.com/…/URL.webloc?dl=1.

 

Вижте как да направим Dropbox акаунта си по-сигурен