Технологиите с виртуална реалност са следващата голяма иновация, която привлича вниманието на водещите компании. Неслучайно техните опити в тази сфера накараха много анализатори да определят изминалата 2016г. като годината на виртуалната реалност. Интересната технология няма да се ограничи само до VR очилата, но постепенно ще стане част от смартфоните ни, благодарение на платформи като Google Daydream. Oт Engadget са на мнение, че 2017г. ще се превърне в годината на аксесоарите за виртуална реалност. 

Добър пример в това отношение е новият продукт на японската компания Cerevo, която показа първите в света VR обувки ръкавици с хаптична обратна връзка. Tяхното име е Taclim и позволяват на потребителите буквално да се потопят във виртуалната среда. Този аксесоар ви позволява да почувствате повърхността, на която стъпвате във VR игрите, като например пустиня, скали и вода. Обувките и ръкавиците Taclim са чувствителни и на допир. Cerevo са на мнение, че това е най-добрия аксесоар за виртуалната реалност, който сме виждали досега.

 

Кoмпанията е разработила специални хаптични сензори заедно с инженери на Nidec Seimitsu Corporation, които са лидери в този сегмент. Всеки от тях е с дебелина от 3.5 милиметра, като три сензора са разположение върху повърхността на двете обувки и по един върху ръкавиците Taclim. Засега този продукт е само прототип, който иска да покаже какви възможности за гейминг могат да ни предложат VR игрите. Cerevo смятат, че крайния продукт вероятно би струвал между $1000-$1500.

 

 

Вижте как могат да са ни полезни устройствата за виртуална реалност