Смартфоните с 5G технологията се очаква да се превърнат в хит на пазара през следващите месеци. Вече видяхме първите модели с тази функционалност, като конкуренцията между производителите ще ги направи по-достъпни през 2020г. Именно високата цена в момента е най-големият проблем пред популяризиранетo на 5G смартфоните. Вече се забелязват първитe положителни трендове, които ще доведат до осезаемото поевтиняването на устройствата в този сегмент.

 

Още през лятото видяхме модели като ZTE Axon10 Pro 5G с цена от $716, както и впечатляващи Mate 20 X (5G), който струва около $888. Малко след това бяха представени смартфони като iQOO Pro 5G, който е налични за потребителите за по-малко от $600, съобщава GizmoChina. Събитията около производителите с Android бяха още по-динамични през последните тримесечия, което доведе до премиерата на още по-достъпни 5G устройства.

 

 

Така например Lenovo Z6 Pro 5G дебютира с цена от $473, което за първи път показа, че смартфоните с технологията могат да бъдат по-евтини от $500. Вече има нов претендент за титлата най-евтин модел с поддръжка на 5G и това е Redmi K30 G5. Стартовата цена на смартфона е едва $286. В следващите месеци ще видим още повече устройства с Android, които използват технологията и тези процеси допълнително ще намалят цената им на световния пазар през 2020г.

 

Още от Digital: 5 полезни неща, които трябва да знаем за 5G технологията