Близки до индустрията източници прогнозират, че цените на NAND флаш модули ще продължи да намалява и през третото тримесечие на годината. Още от началото на годината се забелязват процеси на свръхпредлагане в този пазарен сегмент, което поддържа цените им ниски. Всички водещи производители на NAND памет ще увеличат производствения си капацитет в предстоящите месеци, за да отговорят подобаващо на високото търсене през есента и това ще направи модулите още по-достъпни. 

 

Преминаването към нови производствени технологии също допринася за ниските цени на наличните NAND флаш модули, информира Digitimes. Ситуацията се очаква да се промени чак в последните месеци на календарната година, когато и търсенето на смартфоните, които също използват NAND памет ще се увеличи значително. Според пазарните наблюдатели значително увеличение на цените на подобни модули може да се случи едва през първото тримесечие на следващата година, 

 

Информацията е важна, тъй като NAND модулите на практика се използват от почти всички мобилни устройства и имат пряко значение за цените им на глобалния пазар. Анализаторите са на мнение, че прогнозите за търсенето в началото на 2019г. остават оптимистични. В същото време усилията на производителите ще доведат до навлизането на още по-достъпни NAND модули с много по-малки размери в краткосрочен план. Предстои да видим дали прогнозите ще се сбъднат.

 

Oще от Digital: Нарастващото търсене на SSD дискове ще стабилизира цените на NAND флаш паметта