Sony планират да представят няколко нови смартфона на предстоящото изложение MWC 2018. В последните няколко седмици Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact са обект на множество спекулации и сега разбираме допълнителни детайли за устройствата. Информацията е публикувана от най-големия Android блог в Скандинавия, Swedroid.se, предаде XperiaBlog. Двата смартфона ще са оборудвани с HDR дисплеи със съотношение на екрана от 18:9 и ще имат сензори за пръстов отпечатък на гърба.

 

Sony Xperia XZ2 и Xperia XZ2 Compact няма да имат 3.5-милиметрови аудио жакове, а вместо това ще предложат USB Type-C конектори. Новите смартфони ще се възползват от бързата скорост на Qualcomm Snapdragon 845 процесор, който ще е допълнен от 4GB RAM. Вградената памет и в двата случая ще бъде 64GB и ще може да се увеличи с microSD слот за карта. Sony Xperia XZ2 ще разполага с голям 5.7-инчов дисплей, който е покрит от Gorilla Glass 5 защитно стъкло.

 

Данните разкриват, че устройството ще предложи и специални функции за любителите на музиката. В същото време Xperia XZ2 Compact ще е с по-малък 5-инчов дисплей с FHD+ резолюция и Gorilla Glass 5. Според Swedroid.se официалните продажби на моделите в Скандинавия стартират на 6 март и вероятно в следващите седмици ще са налични и в другите европейски държави. Цената на Sony Xperia XZ2 ще бъде €799, а Xperia XZ2 Compact ще се продава за €599.

 

Вижте как използваме смартфоните си в България