След като в продължение на месеци бе обект на сериозни спекулации от Samsung представиха официално Galaxy Fold. Това е първият гъвкав смартфон на компанията, който има впечатляващ дизайн и създава изцяло нова продуктова категория. На пръв поглед устройството изгледа като традиционен смартфон, но дисплея му се разгъва като книга и се превръща в компактен таблет със 7.3-инчов екран.

 

 

Резолюцията е 2152х1536 пиксела, когато Samsung Galaxy Fold се използва в този режим, като размерите са 4.6 инча при 1960х840 пиксела и съотношение от 21:9, когато единия дисплей на смартфона се прибере. За да постигнат този ефект от Samsung са разработили нов полимер, позволяващ външния дисплей да е с 50% по-тънък от всеки един друг панел в индустрията досега, съобщава Reuters. В задната част има тройна камера със стандартен 12МР обектив и променлива апертура (f1.5-f.2.4), както и 12МР телефото сензор.

 

 

Tретата камера е с 16МР резолюция и също така поддържа оптична стабилизация на изображенията. Първият гъвкав смартфон на Samsung има две 10МР камери за селфита, 4380mAh батерия и работи с новия потребителски интерфейс Samsung One UI. Бързата скорост на работа се гарантира от 7-нанометровия процесор Qualcomm Snapdragon 855, който е допълнен и от 12GB RAM. Компанията ще продава версии в Space Silver, Cosmos Black, Martian Green и Astro Blue цветове от 26 април. Цената е € 2000.

 

 

Още от Digital: Гъвкавите дисплеи и 5G технологията ще стимулират продажбите на смартфони през 2019г.