Традиционно първите месеци на годината са период, в който потребителите не проявява същата активност, както през празничния сезон в края на годината. Много често, обаче производителите и търговските вериги правят различни промоции, за да разчистят стоковата наличност от продукти. По този начин можем да попаднем на много по-изгодни и атрактивни оферти, които са налични единствено в периода между януари и март.

 

Първото тримесечие на новата година също така е подходящ момент да си купим нов хардуер. Нов доклад на анализатори от DRAMeXchange прогнозира, че пазарната цена на DRAM модули памет за сървъри ще намалее с приблизително 20% на годишна база. Това е с поне 5% повече, спрямо първоначалните очаквания, съобщава NetworkWorld. Любопитното е, че въпреки ниските цени се очаква търсенето към DRAM памет да остане ниско.

 

 

Голямо влияние над тези процеси оказва и продължаващата търговска война между Китай и САЩ. Съществува огромно количество на непродадени DRAM памет модули за сървъри, което също намалява цената им. Очакванията са ситуацията да се стабилизира едва през второто тримесечие на годината. В заключение ще отбележим, че като цяло намалението в пазарните стойности на тези модули може да достигне до 40-50% до края на годината, спрямо 2018г.

 

Oще от Digital: Oчаква се спад в цените на NAND и DRAM паметта в началото на 2019г.