Криптовалутите са иновация, която привлича вниманието на все повече потребители и инвеститори. В момента има разнообразие от подобни валути, но най-популярна от тях несъмнено е биткойн. През последните години това се превърна в синоним на термина криптовалута. Биткойните няколко пъти вече регистрираха рекордни стойности, но демонстрираха и продължителни периоди на нестабилност, което продължава да отблъсква някои от големите акционери.

 

Последните няколко дни бяха доста напрегнати за собствениците на криптовалута, тъй като стойностите на биткойн достигнаха до едва $4464. Това е най-ниската котировка от година насам и представлява спад от 16%, спрямо предходната седмица и обезценяване от 65% на годишна база, информира Еngadget. Всички тези процеси са изненадващи са доста хора, тъй като през последният месец биткойн се търгуваше стабилно в диапазона на $6500.

 

 

В определени моменти през последната седмица целия пазар на криптовалути отчете сериозни загуби, тъй като капитализацията на този сегмент достигна до $185 млрд. или 70% спад, спрямо 2017г. Сходна е ситуацията и  с други виртуални валути, при който обезценяването е много по-сериозно. Анализаторите все пак очакват в началото на 2019г. цените на биткойн да се възвърнат към нормалните си нива, което ще се отрази положително на целия пазар на криптовалута.

 

Още от Digital: Най-добрият софтуер за копаене на биткойни