Aвтомобилите вече предлагата модерни инфотейнмънт системи и големи тъчскрийн екрани, които забавляват пътниците по време на дълго пътуване. Вече ви съобщихме, че приложението Android Auto вече е инсталирано 100 млн. пъти от Google Play. Tази цифра е най-доброто доказателство за популярността на софтуера и защо е предпочитан от водещите производители.

В случай, че и вашия автомобил работи с Android Auto искаме да привлечем вниманието ви към нов продукт с името CarDroid. Това е компактна джаджа, която обещава да ви предложи много допълнителни възможности, включително опцията да стартирате приложения като Netflix и Google Drive на тъчскрийна без да използвате смарфоните.

Идеята е CarDroid да се превърне в заместител на Android Auto и представлява миниатюрен компютър, който работи под управлението на Android 9.0, съобщава TechRadar. Джаджата има осемядрен процесор с ARM Cortex-A53 ядра и работна честота от 2GHz, които позволяват на CarDroid да оперира самостоятелно без нужда от телефон или приложение.

 

 

Другите технически спецификации на CarDroid включват Wi-Fi и Bluetooth 5.0 свързаност, 4GB RAM, вградена памет от 64GB за мултимедийни файлове и допълнителен microSD слот. Създателите на мини компютъра обещават периодични фърмуерни ъпдейти, които ще предлагат нови функции и ще отстраняват бъгове.

Голямото предимство на CarDroid е, че позволява да стартирате всяко едно приложение от Google Play, като YouTube, Netflix или TikTok. Предвидена е поддръжка за Google Assistant, но също интеграция на GPS антена.

Евтината версия на CarDroid ще има 2GB RAM и 16GB памет, като продажбите ще стартират на цена от $65. Премиум версията с 4GB RAM и 64GB памет ще е налична за $99. Устройството вече събра необходимото финансиране в сайта на Indiegogo и ще е достъпно на пазара през декември.

 

Oще от Digital: Аndroid Auto ще поддържа приложения от трети страни