Canon както се очакваше използваха специалното си събитие в Токио, за да ни представят първия си full-frame безогледален фотоапарат. Моделът се казва Canon EOS R и е оборудван с 30.3-мегапикселов CMOS сензор, който е допълнен от мощния DIGIC 8 процесор и позволява запис на кадри със скорост от 8 кадъра в секунда. Светлочувствителността ISO варира между 100 - 40 000. Иновативният сензор на Canon EOS R използва Dual-Pixel система  за автофокус с 5655 ръчно сменяеми AF точки, предаде TheVerge.

 

 

Новият фотоапарат е в състояние да записва видео клипове с 4K резолюция при скорост от 30 кадъра в секунда и има тъчскрийн за навигация в задната част, както и OLED електронен визьор. Canon EOS R също така може да се похвали, че притежава най-бързата система за автофокус в света, която се отличава с време за реакция от едва 0.05 секунди. На гърба на устройството има допълнителен бутон, с който може да активирате и използвате различните функции и специални режими на снимане. 

 

 

Компанията реализира и премиерата на нова серия обективи EOS R, които включват 24-105mm f/4 L, 50mm f/1.2mm L, 28-70mm f/2 L, и 35mm f/1.8 macro. Успоредно с това Canon представиха три допълнителни адаптера за настоящите EOS SLR обективи. Предварителните поръчки на първия full-frame беозгледален фотоапарат на Canon стартират на 12 септември, а реалните продажби са планирани за октомври. Цената само на тялото е $2299, а добавянето на 24-105mm обектив ще я увеличи до $3399.

 

 

Oще от Digital: Canon официално спряха продажбите на фотоапарати с лента