Canon сложиха официално край на спекулациите свързани с премиерата на дългоочаквания си фотоапарат, който ще се продава в Европа като EOS 250D. Устройството предлага редица подобрения, спрямо популярния си предшественик и е най-лекият, и най-компактният DSLR фотоапарат в индустрията досега. Теглото на тялото е 449 грама. Най-интересните функционалности на Canon EOS 250D, oсвен с размерите са свързани с по-мощния процесор и опцията за запис на видео с 4K резолюция. 

 

 

Устройството е оборудвано с 24.1-мегапикселов APS-C сензор, чиято работа вече се подпомага от DIGIC 8 процесор от последно поколение. Това е същият чип, с който оперират Canon EOS M50 и EOS R, припомнят ни от TechRadar. Светлочувствителността варира между ISO 100-25 600, но може да се увеличи до ISO 51200, когато е необходимо. Бъдещите собственици на най-лекия DSLR фотоапарат ще могат да правят клипове с 4K резолюция при скорост от 24 кадъра в секунда.

 

В задната част има подвижен LCD дисплей с големина от 3 инча и поддържа 1.04 милиона точки, но също така е чувствителен на допир. Другите характеристики включват оптичен визьор, поддръжка на Bluetooth и Wi-Fi, както и батерия достатъчна за направата на 1070 кадъра. Официалните продажби стартират до края на месеца във версии с черни, бели и сиви цветови акценти. Цената само на тялото е €599, а добавянето на EF-S 18-55mm f/4-5.6 обектив ще я увеличи до €710.

Oще от Digital: Canon разработват full-frame безогледален фотоапарат с 8K резолюция