Apple подготвят премиерата на нова генерация таблети, която се очаква да предложи поне шест нови модела. В интернет се появиха допълнителни детайли, разкриващи малко повече детайли за плановете на компанията. Според базата данни четири от предстоящите таблети, които са с кодовите имена "iPad11.1," iPad11.2," "iPad11.3"и iPad 11.4" няма да поддържат Face ID системата за лицево разпознаване. Вместо това гореизброените модели ще разчитат единствено на функцията за Тоuch ID удостоверяване, съобщава pocketnow.

 

Със сигурност въпросните устройства са бюджетните версии на iPad (2019), които ще видим на по-късен етап от годината. Липсата на FaceID системата е гаранция, че таблетите ще имат Home бутони с вградени сензори за отпечатъци. Това означава, че едва ли ще станем свидетели на сериозни подобрения по отношение на дизайна в устройствата. Припомняме ви, че Аpple ще представят iPad mini 5 и iPad mini 7 през първата половина на 2019г. Aнализаторите очакват да видим и актуализирана версия на iPad Pro, която ще поддържа Face ID.

 

 

Въпросната информация е част от отвореният код на следващата бета версия на платформата iOS 12.2, която вече се тества от разработчиците. По всичко личи, че бюджетните версии на устройствата няма да предложат Face ID. Ако сте фенове на технологията ще е необходимо да се сдобиете с някоя от премиум конфигурациите на iPad (2019). Tвърде рано е да коментираме другите техническите спецификации и цената, на която ще стартират продажбите на европейския континент.

 

Oще от Digital: Смартфоните на Apple ще поддържат нова версия на Face ID през 2019г.