Вече ви информирахме, че Qualcomm искат да наричаме процесорите Snapdragon мобилни платформи. Основната идея зад това решение е, че това не са просто чипове, а комплексни хардуерни решения, които могат да извършват множество допълнителни задачи. Броени дни след като разбрахме за новата стратегия от компанията представиха официално платформата Qualcomm 205. Tози продукт е фокусиран предимно към смартфоните от най-ниския ценови клас.

 

Най-голямото предимство на Qualcomm 205 е поддръжката за 4G мрежи, което ще позволи дори на най-евтините модели на пазара да осигуряват бърз достъп до интернет. Компанията е използвала в новия си процесор X5 Category 4 LTE модем, гарантиращ максимална скорост за изтегляне на информация от 150Mbps, предаде AndroidCentral. Qualcomm 205 също така поддържа Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.1,VoLTE и VoWIFI.

 

 

Бъдещите смартфони с него ще могат да стриймват HD видео със скорост от 30 кадъра в секунда. Snapdragon 205 има две ядра с работна честота от 1.1GHz и Adreno 304 графичен чип. Дисплеите на устройствата ще са ограничени до 480p резолюция, а основните камери могат да са с 3МР разделителна способност. Включена е поддръжка за слотове за две SIM карти, както и зa LPDDR2/LPDDR3 RAM модули. 

 

Вижте Qualcomm Snapdragon 210 е първият 4G процесор за платформата Интернет на нещата