Интеграцията на ключови хардуерни компоненти в дисплеите, като например селфи камера или сензор за пръстов отпечатък са водещ тренд при смартфоните. Водещите производители тестват различни концепции, с които да предоставят максимално пространство в предната част на потребителите. Вече видяхме първите модели със сензор за пръстов отпечатък в дисплея, като тази характеристика засега е налично единствено в устройствата с Android oт премиум сегмента.

 

Трябва да отбележим също, че вграждането на сензор за пръстов отпечатък бе възможно само в OLED дисплеи, които традиционно се използват от флагманите. Вече ви информирахме, че BOE започва масово производство на LCD дисплеи с вградени сензори за пръстов отпечатък до края на 2019г. Това е първата сериозна стъпка към оптимизирането на технологията и за устройствата от средния и бюджетния клас. Очакванията са BOE да започне доставките на новите си сензори в началото на 2020г.

 

 

По този начин BOE ще позволят за първи път устройствата с LCD дисплеите да се възползват от предимствата на тази биометрична технология. Тази иновация ще позволи дори на смартфони, които струват по-малко от $500 да предложат иновативната функция на своите собственици, съобщава  AndroidHeadlines. Няма как да не обърнем внимание на факта, че над 85% от всички продадени устройства в мобилната индустриа са имали LCD дисплеи през 2018г. 

 

Още от Digital: Каква е разликата между оптичните и ултразвуковите сензори за пръстови отпечатъци