Все повече хора използват смартфоните си за снимане на вълнуващите мигове около себе си. От една страна това е заради все по-добрите им камери, а от друга, защото мобилните джаджи винаги са ни под ръка. Eдин от последните трендове е наличието на режим, който прави портрети, като замъглява фона на самата снимка. По този начин кадъра акцентира изцяло върху човека или обекта, който е заснет на преден план. Бъдещите смартфони от най-ниския ценови клас също ще поддържат тази функция. 

 

Това се дължи на Samsung. Новият им камера сензор е с Dual Pixel дизайн и осигурява максимална резолюция от 12 мегапиксела, предаде Mashable. Въпросният сензор е базиран на ISOCELL технологията и се казва Fast 2L9. Двойните пиксели, които използва камерата са в състояние да уловят дори най-минималната промяна в перспективата при снимане. Необходима е по-малко от секунда смартфона да осъзнае разликата между двата кадъра и да прецени къде да фокусира и какво да замъгли.

 

В момента тази функция е налична само за най-скъпите устройства. Новият сензор на Samsung ще може да се използва и от другите производители и ще намери място в много смартфони с Android през 2018г. Така много повече потребители ще могат да използвaт Portrait Mode режимите без да им се налага да отделят повече пари за модел от най-скъпия клас. Много скоро ще разберем и кога да очакваме първите устройства с Dual Pixel сензора на пазара.

 

Вижте Samsung разработват безрамков дисплей за смартфон с отвор за селфи камера