В края на този месец предстои да се проведе едно от най-големите технологични събития в световен мащаб и най-голямото в Европа. По време на MWC 2020 в Барселона почти всеки технологичен бранд представя своите нови модели. Един от очакваните тази година е бюджетният Nokia 1.3. Дори все още официално да не е представен, благодарение на различни отечки на информация, знаем доста за него.

Смартфонът ще бъде с 6" IPS дисплей, с Waterdrop извивка горе, в която ще бъде поместена предната селфи камера с 5MP еквивалент. Камерата върху гърба на телефона е 8MP. В основата на хардуера ще стои процесор MediaTek с 1GB RAM памет. Вградената памет ще бъде 16GB, а посредством microSD, обемът ѝ ще може да бъде увеличен до 128GB.

 

Цена

Софтуерът който ще управлява всичко това е Android-GO, който е оптимизиран за работа с бюджетни смартфони като този. Да, вече е известна и цената на Nokia 1.3, която достоверен източник маркира като 79 Евро. Телефонът ще има черна и синя версия, като ще се захранва от батерия с огромен заряд от 4000mAh.