Samsung продължават да се подготвят усилено за голямото Galaxy S10 събитие, което ще се проведат през февруари. Компанията вероятно ще представи три версии на смартфона, които имат различна големина и технически характеристики. Бюджетният модел е с кодовото име Samsung Galaxy S10 Lite, но може да се казва по друг начин след премиерата му на пазара. Информацията е на MobileFun и е генерирана от предстояща серия аксесоари за смартфоните

 

Данните свързани с официалните калъфи за устройството разкриват, че неговото име всъщност е Galaxy S10 E. Този избор не е случаен, тъй като някои мобилни оператори, сред които и американския AT&T започнаха да наричат 4G технологията "5G E". Oчаква се до месеци новият термин да започне да се използва масово във физическите им магазини и прилежащите рекламни материали. От друга страна това означава, че Galaxy S10 Lite няма да поддържа 5G мрежи.

 

Технологията ще се използва само от премиум версиите на дългоочаквания смартфон. Няма да е изненадващо, ако други оператори също допринесат за въвеждането на термина "5G E" в индустрията. Следващата стъпка е разговори с водещите производители, за да може индикатора за силата на сигнала също да бъде променен от "4G" на "5G E". В заключение ще отбележим, че това е най-добрата версия на 4G технологията, а именно 4G с 4x4 MIMO и 256 QAM.

 

Oще от Digital: Ето каква ще е цената на Samsung Galaxy S10 Lite, Galaxy S10 и Galaxy S10 Plus